Legislativní změny

Poslední výhry

 všechny příspěvky

Legislativní změny

23. 1. 2024

S příchodem nového roku nastalo i několik legislativních změn týkajících se i našeho casina Vsaď a hrej. Proto jsme si pro vás připravili přehledné shrnutí, abyste se změnami mohli jednoduše seznámit a bezstarostně si u nás i nadále užívat zábavy.

 

Registrace

Začneme hned od začátku – u registrace. Do konce roku si mohli hráči zřídit dočasné konto, které muselo být do 30 dní dokončeno na trvalé konto, jinak po uplynutí této doby došlo k jeho automatickému zrušení. Od 1. ledna 2024 se ovšem dočasná konta zcela ruší. Hráči si technickou hru za své peněžní prostředky mohou zahrát až ve chvíli, kdy dokončí všechny kroky registračního a identifikačního procesu a bude jim zřízeno plnohodnotné hráčské konto. Tato novinka přináší také snadnější registraci cizinců, pro které nově odpadá nutnost být v registru obyvatel.

 

Konec turnajů

Kam se poděly naše turnaje? Legislativa od 1. ledna 2024 již nepovoluje pořádání turnajů na technické hře. Ale nezoufejte, máme pro vás připravenou spoustu dalších bonusů, akcí a různých novinek, na které se u nás můžete během tohoto roku těšit!

 

Maximální výše sázky

Novelou zákona byla také stanovena nová výše maximální sázky na 500 Kč. Vzhledem k tomu, že pro tato ustanovení novely zákona o hazardních hrách platí přechodné období, a to až do 31. března 2025, v našem kasinu stále ještě můžete hrát za nejvyšší možnou sázku 1 000 Kč. Tuto aktuální výši maximální sázky 1 000 Kč se budeme snažit udržet na našem kasinu po celou dobu přechodného období.

 

Zdanění

Jednou z nejzásadnějších změn v novele zákona je povinnost danit své výhry. Prvním rozhodným obdobím bude právě aktuální rok 2024, který se promítne v daňovém přiznání pro rok 2025. Co přesně to pro vás znamená? Pokud je rozdíl mezi souhrnem všech vašich sázek a souhrnem všech vašich výher za jeden typ hazardní hry u všech provozovatelů vyšší než 50 000 Kč, měli byste tuto částku uvést do svého daňového přiznání a zdanit. Přehled jednotlivých sázek a výher za naše online casino Vsaď a hrej, vám na vaši žádost připravíme a zašleme na registrovanou mailovou adresu.